Semirayin Lezzet Gemisi

24 Ocak 2015 Cumartesi

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE





Bugün akşam üzeri kızımı alıp çarşıya çıkayım dedim,acil alınacak birkaç parça birşey vardı.Ama dışarıya adımımızı atmakla birlikte, aman Allah'ım o ne soğuk, buz gibi dışarısı! Bir taraftan hafif kar atıyor,fakat felaket soğuk...Neyse köprüden hemen tramvaya binip,işlerimizi halledip geri geldik. Ne ye, ne iç, ne de sokağa çık derler ya işte aynı o hesap misali..Rabbim bu soğuklarda, dışarıda evsiz barksız kalanların yar ve yardımcısı olsun.
İşte şu soğuk kış akşamlarında evlerinizden hiiç dışarı çıkmayın :) Sıcacık evlerinizde, sıcacık çaylarınızı yudumlarken,çayın yanına şöyle buram buram tarçın kokan bir kurabiye ne de iyi giderdi degil mi ? Üstelik ağıza atıldığı anda parça parça dağılan, içinde de çıtır çıtır ceviz barındıran bir kurabiye! "Mmmm" seslerinizi duyabiliyorum :) Neyse lafı daha fazla uzatmıyayım çünkü aklınızdan neler geçirdiğinizi buradan okuyabilir gibiyim :) Tamam sustum !! Haydi tarife :D

Malzemeler:
250 gr tereyağı  tereyağı veya margarin (oda ısısında)
55 gr şeker (hafif dolu 3 yemek kaşığı)
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
387 gr un (3,5 su bardağı)

Üzeri için;
2 yemek kaşığı tarçın
5-6 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Yoğurma kabına şeker, margarin ve un alınarak, hamur ele yapışmayacak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurulur. Sonra ceviz de ilave edilip tekrar yoğurulur. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılarak elde yuvarlanır. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 175 derece normal fırın, 150 derece havalandırmalı fırın için 20-25 dakika arası pişirilir. (Kurabiyeler fazla kızarmamalı, beyaz kalmalıdır. Benim kurabiyelerim 22 dakikada pişti)
Kurabiyeler sıcakken, bir kabın içinde karıştırılan pudra şekeri ve tarçın karışımına bulanır. Ilık veya soğuk servis edilir. Ağızda dağılan nefis bir kurabiye, tavsiye edilir:) Afiyet olsun.




2 yorum:

  1. Kurabiye kutunuzda çok şıkmış. Görsellik tamamlanmış =) Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor.&

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Yabanmersini :)
      Biraz görsellik de lazım ama değil mi ? :)
      Sevgiler...

      Sil