Semirayin Lezzet Gemisi

8 Ocak 2015 Perşembe

PATATES BÖREĞİ





Bu börek çook eskilere dayanan bir tarif, taaa benim genç kızlık yıllarıma.Mahallemizde o yıllarda çok moda olan bir lezzetti ve benimde bayılarak yediğim bir börekti.
Aradan uzun yıllar geçti.Geçenlerde aklıma geldi, hemen sıvadım kolları :) Aman Allah'ım o kadar seneden sonra bu böreği yapıp yemek muhteşemdi! Parmaklarımızı dahi yedik diyebilirim :) Kesinlikle denemelisiniz!

Malzemeler:
7 adet orta boy patates
2 yumurta
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz (1-1,5 tatlı kaşığı)
1-2 avuç ince kıyılmış dereotu
1-2 avuç ince doğranmış yeşil soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber veya toz biber
9-10 yemek kaşığı un (hamur çok koyu kıvamlı olmamalı)

Yapılısı:
Patatesler soyulup küçük küpler halinde doğranır (haşlanmadan) ve derin bir kaba alınır. Ardından yoğurt, sıvı yağ, tuz, baharatlar ve yeşillikler eklenip güzelce harmanlanır. Daha sonra un ve kabartma tozu da kontrollü bir şekilde ilave edilir ve tekrar karıştırılır. En son üzerine yumurtalar eklenip, son bir kez daha karıştırılır ve bu karışım yağlanmış orta boy bir borcama düzgünce yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kapağı açılmadan, nar gibi oluncaya kadar, 50-55 dk kadar pişirilir. Fırından çıkarttıktan yaklaşık 1 saat sonra dilimlenerek servis edilir. Soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder