Semirayin Lezzet Gemisi

19 Ocak 2015 Pazartesi

ORJİNAL BROWNİE





Sırada orjinal bir Brownie tarifim var.Çikolatayı damaklarınızda hissedeceğiniz mükemmel bir lezzet! Orjinal Brownie yaptığım zamanlar eşim ve çocuklar tarafından 1 günde silip süpürülüyor. Geriye kalan ise, sadece kırıntıları :) Birdahaki sefere 2 ölçek yapsam, herhalde ancak yetecek :)
Çikolata sevdalıları; sizlere sesleniyorum!.. Bu tarif tam sizler için, sizlere gelsin :)
Ve tariif....

Malzemeler:
200 gr bitter çikolata (Zartbitter-Schokolade)
120 gr tereyağı (Butter)
140 gr un (1 su bardağı + yarım su bardağından bir parmak eksik)
210 gr şeker (1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik)
bir çimdik tuz
1 paket vanilya (Vanillinzucker)
4 gr kabartma tozu (Backpulver) (hafif dolu 2 tatlı kaşığı)
3 adet yumurta
100 gr iri doğranmış sütlü çikolata (iri doğranmış)

Yapılışı:
30*30 ebatında bir fırın tepsisinin içine fırın kağıdını güzelce yerleştirelim. Sonra bir tencerenin içine su koyup kaynatalım. Kaynayınca üzerine daha ufak bir tencere oturtup, içine tereyağı ve bitter çikolatayı ilave edelim (bu arada çikolata bulunan tencerenin içine su sıçratmamaya dikkat edelim, yoksa çikolatanın kıvamı bozulur). Çikolata ve tereyağı tamamen eriyince karıştırıp, ocaktan alalım. Ayrı bir kapta yumurtalar, şeker ve vanilyayı yaklaşık 10 dk krema kıvamına gelip iki misli oluncaya kadar, elektrikli mikserle çırpalım. Erittiğimiz tereyağlı çikolatayı, yumurta ve şeker karışımımızın içine boşaltıp, tekrar mikser yardımıyla iyice çırpalım. En son ayrı bir yerde un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp, bunu da ilk karışımımızın içine dahil edelim ve akışkan bir kek hamuru oluncaya kadar tekrar mikserle çırpalım. Ve bu hamuru fırın kağıdı yerleştirdiğimiz 30*30 ebatlarındaki fırın tepsimize boşaltıp, üzerini kaşıkla düzeltelim. İri doğranmış sütlü çikolatamızı da kek hamurumuzun üzerine serpiştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirelim. (benim Browniem 30 dk da pişti). Fırından çıkarttıktan sonra üzerini sıkıca kapatıp, yaklaşık 15 dk dinlendirelim. Brownie ılınınca ufak dilimlere bölünüp, istenirse üzerine rende çikolata, fındık, fıstık serpilebilir.
NOT: Orjinal Brownie biraz ince olmalıdır, kek gibi kabarık olmaz. Verdiğim tarifte orjinal bir Brownie tarifidir. Kabarık olmasını beklemeyin :)
Afiyet olsun şimdiden.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder