Semirayin Lezzet Gemisi

29 Ocak 2015 Perşembe

PATATES VE SALATA EŞLİĞİNDE KIZARMIŞ ÇUPRA





Normalinde pek balık sevmememe rağmen bu şekilde yapıldığında gayet iyi oluyor benim için :) Tereyağında nar gibi kızarmış çupralarımız, yanında patates ve bol yeşillikli salata eşliğinde servise hazır.Şimdi afiyetle yeme zamanı :)

Malzemeler (2 kişilik ):
2 adet çupra balığı
4 yemek kaşığı tereyağı
yeterince tuz

Patates Garnitürü için:
8-10 adet minik boy patates (soyulup dilimlenmiş ve tuzlu suda iyice haşlanmış)
biraz tuz
3 yemek kaşığı dolu tereyağı

Yapılışı:
Balıklarımızın pullarını kazıyıp,içini güzelce temizleyelim yada aldığınız balıkçıda temizlettirebilirsiniz.Yıkayıp içini disini güzelce tuzlayalım (varsa değirmende çekilmiş kaya tuzu kullanmanızı öneririm) Geniş ve ağzı kapatılabilen bir tavaya 4 yemek kaşığı yağımızı alalım.Ocağın altini yakalım ve kısık ayara alalım.Yag eridiğinde tavaya balıklarımızı oturtup tavanın kapağını kapatalım.Tavayı arada bir sallayarak (yagin her yere dağılabilmesi için) balıkların bir yüzü iyice kızarana kadar kisik ateşte pişirelim.Sonra dikkatlice ters yüzlerini çevirip tekrar kızarana kadar iyice pişirelim.Arkalı önlü iyice kızardığında dikkatlice servis tabağına alalım.Balıklar pişerken baska bir tavaya 3 yemek kasığı yağı alip eritelim ve halka halka doğrayıp hasladigmiz patatesleri tavaya alalım.Orta ateşte önce bir yüzleri iyice kızarana kadar ardından diger yüzlerine çevirip o yüzleri de iyice kızarana kadar pişirelim.Balığımızın yanında servis edelim.İstenilirse üzerlerine tekrardan tereyağı kızdırıp servis esnasında dökülebilir.Orijinali böyledir.Çok basit gibi görülsede tadi muhteşem oluyor,kesinlikle deneyin derim :)
Afiyet olsun..



     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder