Semirayin Lezzet Gemisi

13 Ocak 2015 Salı

PATATESLİ ALMAN OMLETİ





Çocukluğumdan beri çok severek yediğim bir omlettir Alman omleti..İlk defa yengemin müthiş kahvaltı sofrasında yemiştim ve o zamandan beri müdavimi oldum diyebilirim.Ona her yatılı gidişimde kahvaltıya muhakkak bu omletten yapardı. Bende ondan öğrendim ve hala severek yapıp yediğim bir lezzet.Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi :)

Malzemeler:
5 adet orta büyüklükte patates (küçük küpler halinde doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri veya eriyebilen herhangi bir çeşit peynir
1 kibrit kutusu kadar ufalanmış beyaz peynir
3 adet yumurta

Yapılışı:
Küçük küpler halinde doğradığımız patatesleri tenceremize alıyoruz. Üzerlerini yaklaşık 1 parmak geçecek kadar soğuk suyumuzu ve tuzumuzu da koyup, ocağın altını yakıyoruz. Patatesler yumuşayıp, suyunu çekip, içinde çok az su kaldığında aygazımızın altını iyice kısıyoruz. Üzerine tereyağını ilave ediyoruz ve yağ eridiğinde tahta kaşıkla bir kere karıştırıyoruz. Sonra peynirleri de ilave ediyoruz. Patateslerimizi ezdirmeden, bir defa daha karıştırıyoruz. En son yumurtaları da kırıp, son bir kez daha karıştırıyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıyoruz. 1-2 dk sonra aygazımızın altını kapatıyoruz. Yaklaşık 5 dk sonra da patatesli omletimizi servis ediyoruz. 
Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder