Semirayin Lezzet Gemisi

30 Aralık 2014 Salı

RUS PASTASI





Eveeetttt, geldik benim eennn sevdiğim pastalardan bir tanesine :) Bu pastanın özelliği dış hamurunun kakaolu ve daha sert, kremasının ise bir Cheesecake edasında olması..Göründüğü gibi tadı da enfeesss :) Konuklarınız yedikten sonra hemen tarifini isteyebilirler, hazırlıklı olun :)
Bu nefis pastanın tarifi şöyle ;

Malzemeler;

Hamur için:
200 gr tereyağı
200 gr şeker ( yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 su bardağı )
1 yumurta
40 gr kakao (yaklaşık yarım su bardağı )
375 gr un (yaklaşık 3 su bardağı )
1 paket kabartma tozu

Arası için :
3 yumurta
500 gr süzme yoğurt veya labne peyniri (Quark)
200 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 su bardağı)
1 paket vanilya
37 gr vanilyalı puding tozu veya nişasta ( yarım su bardağından biraz daha az )
250 gr tereyağı veya margarin

Hazırlanışı;
Öncelikle oda ısısındaki hamur malzemelerini güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Sonra 24-26 cm çaplarındaki kelepçeli kalıbın arasına yağlı kağıt sıkıştırıp, kelepçeyi kapatıyoruz. Yoğurduğumuz hamurun yarısını alıp kalıba bastırarak döşüyoruz. Kenarlarını 2-2,5 parmak kalınlığında yükseltiyoruz. Tabana çatal yardımıyla delikler açıp bir kenarda bekletiyoruz. Kalan hamuru da bir tepsinin üzerine elimizle küçük parçalara ayırıyoruz ve onu da kenarda bekletiyoruz.
Yumurtaların akıyla sarılarını ayırıyoruz. Aklarını mikser yardımıyla kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz. Başka bir kaba da oda ısısındaki yağı, yumurta sarılarını, şekeri, vanilya ve puding tozunu alıp mikserle çırpıyoruz. Ardından yoğurt veya labne peynirini de ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra mikseri bırakıyoruz. Kar yaptığımız yumurta aklarını da karışıma ilave ediyoruz ve bir spatula veya tahta kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırıyoruz. Bu karışımı kelepçeli kalıba yaydığımız hamurun üzerine boşaltıyoruz. En son küçük küçük parçalara ayırıp kenarda beklettiğimiz hamuru da kremanın üstüne serpiştiriyoruz. ( boşluk kalmayacak şekilde). Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pastamızı 50dk ile 1 saat arası pişiriyoruz. Pastayı kelepçeden çıkartmadan soğutuyoruz. 1 gün sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun :)






2 yorum:

  1. Semiray Hanim, aksam bu tarifinizi yaptim.Sabah ilk isim tadina bakmak oldu.Tadi bekledigimden daha güzelmis.Tarif icin tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, begenmenize çok sevindim😊 hayırlı seneler...

      Sil