Semirayin Lezzet Gemisi

13 Ocak 2015 Salı

BİSKÜVİ PASTASI





Bisküvi pastası yıllardır yapılan ve bizim Türk mutfağında çok bilenen pratik, lezzetli bir tatlıdır.Ben bu pastaya farklı bir versiyon katıp, hem beyaz pudingle, arasında ve üzerinde orman meyveleriyle, hem de uzun bir kek kalıbında denedim.Sonuç olarak mükemmel bir lezzet çıktı ortaya.Türkiye'nin en çok takip edilen yemek sitesi Nefis Yemek Tarifleri'nde de yazarlık yapıyorum.Şuan bu sitede de en çok tercih edilen bisküvi pastasıdır.Deneyenlerden çok iyi yorumlar alıyorum.Bildiğimiz bisküvi pastasından hem görüntü hemde tad açısından çok farklı ve lezzetli.Tad olarak bisküvi pastası değilde sanki bir yaş pasta yiyorsun hissi veriyor.
Gelelim bu nefis pastanın tarifine :)

Malzemeler:
1 paket 165 gr petibör bisküvi (Butterkekse)
850 ml süt
60 gr un (yarım su bardağı)
50 gr nişasta (yarım su bardağı)
165 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)
2 yumurta sarısı
1 vanilya
1 kutu süt kreması (Schlagsahne)
1 paket vanilya

Arası için;
İstenilen her çeşit meyve olur (ben karışık, dondurulmuş orman meyvelerini tercih ettim)

Süslemek için;
Damla çikolata, fıstık, çikolata rendesi, meyve

Hazırlanışı:
Puding için öncelikle yumurta sarılarını ve şekeri, pudingi pişireceğimiz tencerede güzelce çırpıyoruz.


 Ardından sütü de ilave ederek, tekrar çok iyi çırpıyoruz. En son un ve nişastayı ekleyip bir daha çırpıyoruz ve ocağın altını yakıyoruz. Puding pişip, göz göz oluncaya kadar karıştırma işlemini bırakmıyoruz (biraz katı bir puding oluyor) Kaynadıktan 2 dk sonra altını kapatıp, vanilyasını ekliyoruz ve (üzeri kabuk bağlamaması için) sıcakken pudingin üzerine streç film örtüyoruz. (hiç hava almayacak şekilde) Puding soğumaya yakın, üzerindeki streç filmi alıp mikserin en hızlı bölmesinde krema halini alıp, pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
25 cm uzunluğundaki bir kek kalıbının içine streç filmi yerleştiriyoruz. Ardından 4 sıra bisküvi diziyoruz. Üzerine 4 yemek kaşığı puding yayıp, üzerine dilediğimiz meyveleri serpiştiriyoruz. Tekrar 4 sıra bisküvi dizip, tekrar puding ve meyveler olmak üzere, puding ve bisküvi bitene kadar, bu işleme devam ediyoruz. En son sıraya tekrar bisküvi dizip, en az 1-2 saat buzdolabına kaldıryoruz.


 Bu arada süt kremasını da vanilyayla birlikte katılaşana kadar mikserle çırpıyoruz. Dolaptan çıkardığımız pastayı uzun bir servis tabağına ters çeviriyoruz ve üzerindeki streç filmi kaldırıyoruz. Üzerine de çırpmış olduğumuz kremayı sıvıyoruz. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyip, dilim dilim servis ediyoruz. Afiyet şeker olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder