Semirayin Lezzet Gemisi

20 Kasım 2014 Perşembe

ANANASLI HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA





Bu pasta, inanıyorum ki benim gibi hindistan cevizi severlerin asla vazgeçemeyeceği bir lezzet.
Yumuşacık, limon aromalı bir pandispanya,arası ananas ve krema..Dis katmanı tekrar krema ve hindistan cevizi..
Ananas ile hindistan cevizinin uyumu bir haa-rii-ka :) Deneyenlerden çok begeni alan bu tarifimi kesinlikle denemelisiniz ! :)

Ananaslı Hindistan Cevizli Pastanın Malzeme Listesi:

Kek hamuru için;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 vanilya
1 kabartma tozu
çeyrek limon kabuğu rendesi
1 su bardağı un + 2 çorba kaşığı dolusu un
2 çorba kaşığı dolusu nişasta

Kreması için;
2 tane dolapta soğutulmuş süt kreması, 400 gr
200 gr suyu iyice süzülmüş labne peyniri
1 vanilya
yarım su bardağı pudra şekeri
2-3 çorba kaşığı, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış ananas veya herhangi bir meyve (özellikle bu pastaya ananas çok yakışıyor)
yarım su bardağı kadar ananas suyu, yoksa şekerli su

Üzeri için;
8-9 adet biraz daha iri küpler halinde doğranmış ananas
yarım su bardağı kadar Hindistan cevizi

Ananaslı Hindistan Cevizli Pastanın Yapılışı:
Öncelikle yumurtalar, vanilya ve şeker bir kaba koyulup, 10 dk elektrikli mikserin en hızlı ayarında, 10 dk krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Ardından yağ, süt, limon kabuğu rendesi ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. En son un, nişasta ve kabartma tozu ilave edilerek boza kıvamında bir hamur elde edilir. Yağlanmış 22 cm’lik kalıba boşaltılır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk kadar pişirilir.


Kek pişerken ayrı bir kapta kremalar ve vanilya koyu kıvama gelene kadar mikserle çırpılır ve dolaba kaldırılır (daha iyi kıvam bulması için) Tekrar ayrı küçük bir kapta labne peyniri ve pudra şekeri iyice çırpılır. Çırpılmış kremayla, labne birleştirilir ve birbiriyle özleşinceye kadar karıştırılır. Krema ikiye ayrılır, kremanın birine küçük zar büyüklüğünde doğranmış ananaslar ilave edilir ve karıştırılır. Daha sonra fırından çıkan kek 15 dk dinlendirilir ve düzgünce iki parçaya kesilir. Alt parçası 4-5 yemek kaşığı ananas suyuyla ıslatılır. Üzerine ananaslı krema yayılır. Üzerine kekin 2. parçası kapatılır ve oda aynı şekilde ananas suyuyla ıslatılır. Ardından üzeri ve kenarları kalan sade kremayla kaplanır. En son üzerine ve kenarlarına bol Hindistan cevizi serpilerek, kalan ananaslar üzerine dizilir. En az 3-4 saat buzdolabında bekletilir. Ve sonuç yumuşacık, harika aromalı bir pasta :) 
Afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder