Semirayin Lezzet Gemisi

12 Ocak 2015 Pazartesi

ÇİKOLATA PARÇALI KEK





Bu kekim çikolata sevdalılarına gelsin..
Geçenlerde tv izlerken şöyle içinde bol çikolata bulunan ıslak bir  kek geldi aklıma ve canım çekti tabiki. Durur muyum hic ?  hemen sıvadım kolları ve bu enfes, bol çikolatalı kek çıktı ortaya :)
Sıcak yenilmesini tavsiye ettiğim, ısırıldığında ağızda ıslaklık bırakan nefis bir kek !  :)

Malzemeler:
3 küçük boy yumurta ( büyükse 2 tane de olur )
180 gr şeker (1 su bardağı )
205 gr un ( 2 su bardağından 1 parmak eksik )
yarım su bardağı süt
100 gr eritilmiş tereyağı ( yarım su bardağı )
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
100 gr sütlü çikolata ( tavla zarından biraz büyük doğranmış )
100 gr bitter çikolata ( tavla zarından biraz büyük doğranmış )

Yapılışı:
İlk önce tereyağımızı eritip bir kenarda bekletelim. Ardından yumurtalarımızı bir kaba kırıp, şeker ve vanilyayla birlikte yaklaşık 8-10 dk elektrikli mikserle çırpalım, ta ki beyaz bir krema halini alana kadar. Ardından erimiş tereyağını ve sütü de koyalım ve tekrar çırpalım. Sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip son bir kez daha çırpalım ve en son doğranmış çikolataları ekleyip, bir spatula veya kaşık yardımıyla karıştıralım. Kek kalıbımızı tereyağı veya margarinle yağlayıp unlayalım. Kek hamurumuzu içine boşaltıp, önceden ısıttığımız (160 derece normal -135 derece turbo fırında) fırın kapağını 40-45 dakika hiç açmadan 50 dk pişirelim. 
afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder