Semirayin Lezzet Gemisi

13 Ekim 2014 Pazartesi

FINDIK KREMALI CIKOLATALI TART TARIFI ILE YAYIN HAYATINA MERHABA....












Hamur için;
2, 5 su bardağından 1 parmak eksik un (250 gr)
yarım su bardağı şeker (75 gr)
bir çimdik tuz
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 vanilya
100 gr tereyağı

Ara kısım için;
1 su bardağından 1 parmak fazla çok ince çekilmiş fındık (100 gr)
yarım su bardağından yarım parmak fazla şeker (100 gr)
1 kutu süt kreması 200 gr
1 yumurta

Üzeri için;
200 gr küçük küçük doğranmış bitter çikolata
1 kutu süt kreması 200 gr

Fındık Kremalı Çikolatalı Tart Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle hamur malzemeleri yoğurulup, kenarları 2’şer cm kaldırılarak 28 cm’lik kelepçeli kalıba yayılır. Çatal yardımıyla, taban bir kaç yerinden delinir. Ardından ayrı bir kapta fındık tozu, şeker, yumurta ve krema çırpılır. Hazırlanan hamurun üzerine, eşit bir şekilde dökülür. Fırın 175 dereceye ayarlanıp, tart pişmeye bırakılır. Tart pişerken, küçük bir tencerede 200 gr’lık krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır (kaynatılmaz). Kaynama noktasına gelen krema ocaktan alınarak üzerine çikolatalar ilave edilir ve devamlı karıştırılır. Çikolatalar eriyip akıcı bir kıvam aldığında, arada bir karıştırmak suretiyle, oda ısısında tart pişene kadar bekletilir. Yaklaşık 35-40 dk sonra tart kontrol edilerek fırından alınır ve çikolatalı karışım üzerine düzgünce boşaltılır. Oda ısısına geldiğinde buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir (çikolatanın kıvam alması için ) ve dilimlenerek servis edilir. Harika bir lezzet !!

















































































5 yorum:

  1. Nihayet bu tarifinizide denedim.Digerleri gibi bu da cok güzel oldu.Sadece en üstüne yaptigimiz kremayla cikolata karisimi cok sulu kaldi.Ne kadar beklediysem ve de buzdolabinda beklettiysemde hic koyulasmadi.Bende öylece döktüm.Pasta kalibindan sizip tezgaha döküldü.Bende tekrar yaptim ama bu kez mikserle cirptim ve üzerine sürdüm.Ama yinede cok güzeldi.Acaba bir daha yaptigim zaman kremasini bir gün önceden mi yapsam ne dersiniz?Simdi sirada Armutlu altin damlacik pastasi var.Ama ben seftali konservesi aldim onunla deneyecegim.Saglicakla kalin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz 200 gr kremayı kaynama noktasına getirip 200 gr krema ve 200 gr bitter kullandınız mı? Yani yanlışlıkla kremayı fazla veya çikolatayı az eklemis olabilir misiniz? Cünkü normalinde kremayı kaynama noktasına getirip çikolatayı ekleyince 1 saat sonra katılasmaya başlıyor bile. Katılaşmamasına hem üzüldüm hem şaşırdım..çünkü tarta esas lezzeti veren fındık kreması ve cikolatalı kremanın birleşmesi:) umarım birdahaki yapısınızda cikolatası sertlesir ve o eşsiz lezzete ulasirsiniz :)
      Bu pasta seftali ile de oluyor,hic endişe etmeyin :) Umarım begenirsiniz, benim favori pastalarimdandir :)
      Sevgilerimle...

      Sil
    2. Selamun aleykum! Yenilen Pehlivan gürese doymazmis.Bende pes etmedim ve tekrar denedim ama bu kez krema icerisine 200 yerine 300 gr. cikolata kullandim ve sonuc harika oldu.Aynen sizin yaptiginiz gibi oldu.Fakat size bir sorum olacak,genelde tariflerinizde kabartma tozunu ya yarim paket ya da bir tatli kasigi kullaniyorsunuz peki paketin yarisini kullandigimiz zaman kalan yarisini nasil muhafaza edebilirim?Tesekkür ederim.Allah`a emanet olun.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Aleykümselam. .
      Ellerinize sağlık, çok sevindim :)
      Kalan kabartma tozunun ağzını kapatıp buzdolabında istediğiniz süre muhafaza edebilirsiniz, ben hep bu şekilde saklıyorum :)
      Sevgiler..

      Sil