Semirayin Lezzet Gemisi

17 Ekim 2014 Cuma

YABAN MERSİNLİ PASTA


Alt taban için;
100 gr tereyağı veya margarin
1 yumurta
yarım su bardağı şeker (75 gr)
1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu
2 su bardağından az fazla un (200 gr)

Ara krema için;
2 poşet vanilyalı puding
500 ml süt
600 gr labne peyniri

Üzeri için;
1 su bardağı + 4-5 yemek kaşığı yaban mersini (veya dilediğiniz bir meyve)
1 su bardağından 1 parmak fazla yaban mersini suyu, 250 ml (veya kullandığınız meyvenin suyu ya da normal su )
1 yemek kaşığı hafif dolu nişasta (buğday ya da mısır nişastası fark etmez)


Yaban Mersinli Pasta Tarifi'nin Yapılışı
İlk önce 500 ml sütle iki poset puding pişirilir. Üzeri streç filmle hiç hava almayacak şekilde kaplanarak (kabuk bağlamaması için) soğumaya bırakılır. Sonra hamur malzemeleri yoğurulur ve fırın kağıdı geçirilmiş kelepçeli bir kalıba, kenarları 2 parmak kalınlığında yükseltilerek yayılır. Çatalla bir kaç yerinden delinir. Soğuyan muhallebi önce mikserle hafif çırpılır. Labneler de eklenerek hepsi özleşene kadar çırpılır. Arzu edilen 4-5 kaşık meyve de eklenerek karıştırılır ve yayılan hamurun üzerine dökülür. 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Pişen pasta soğurken, küçük bir tencereye meyve suyu veya su alınır. Üzerine nişasta ilave edilir, karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirilir. Arzu edilen 1 bardak meyve de eklenerek karıştırılır ve pişip, hafif soğuyan pastanın üzerine düzgünce yayılır. Pasta 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun .







3 yorum:

  1. Üzerinin sosunu yaparken en son yaban mersinini ilave ediyoruz peki yaban mersininide pisiriyor muyuz?Yoksa sos pistikten sonra ocaktan alip,yaban mersinini öyle mi ilave ediyoruz?Tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sos pişince, yani ocaktan indirmeye yakın meyveleri de ilave edip şöyle bir karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.Meyveler belki 10 saniye kadar kaynamış oluyor.
      Rica ederim :)

      Sil
  2. Sos pişince, yani ocaktan indirmeye yakın meyveleri de ilave edip şöyle bir karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.Meyveler belki 10 saniye kadar kaynamış oluyor.
    Rica ederim :)

    YanıtlaSil