Semirayin Lezzet Gemisi

18 Ekim 2014 Cumartesi

SUCUKLU-KAŞARLI DİLİM BÖREK





Malzemeler;
3 adet böreklik yufka
1 şişe soda (maden suyu)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet sivri veya çarliston biber (çekirdekleri çıkartılıp, ince küpler halinde doğranmış)
1 kangal sucuğun yarısının yarısı, yani çeyreği kadar (rendelenmiş)
1 avuç kadar ufaltılmış beyaz peynir
1 avuç kadar rende kaşar
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı salça

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
çörek otu


Öncelikle küçük bir tavaya tereyağını ve biberleri alıp 1-2 dk kavurup ardından rendelediğimiz sucukları da ilave edip şöyle bir çeviriyoruz. Salçayı da katıp kavurma işlemini bitiriyoruz. Harcımız soğuyunca, peynirlerini ekleyip karıştırıyoruz. Soda, yumurta ve sıvı yağı ayrı bir kapta çırpıyoruz.


 İlk önce birinci yufkayı alıp tezgaha seriyoruz. Ardından her yerini bir fırça yardımıyla, hiç boşluk kalmayacak şekilde sodalı karışımla ıslatıyoruz. Harcımızın 3’te birini yufkamızın her yerine gelecek şekilde yayıyoruz. Ardından 2. yufkayı da birinci yufkanın üzerine koyup önce sulu harcımızla ıslatıp, ardından kalan harcımızdan serpiyoruz ve en son 3. yufkayı da 2. yufkanın üzerine koyup aynı işlemi 3. yufkaya da uyguluyoruz. Üst üste olan yufkaların alt kısmından başlayıp, yukarıya doğru rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız böreği 2-3 parmak kalınlıgında kesiyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz. Kalan sodalı sostan da kestiğimiz böreklerin üzerlerine sürüyoruz. En son üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz ve ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi oluncaya kadar pişiriyoruz. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder