Semirayin Lezzet Gemisi

16 Ekim 2014 Perşembe

KREMALI KABAK ÇORBASI


Kremalı Kabak Çorbası Tarifi'nin Malzemeleri
1,5 kilo balkabağı (bütün halde, doğranmadan )
1 tane soğan ( yemeklik doğranmış )
2-3 diş sarımsak ( küçük doğranmış )
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre + 1 su bardağı su (toplam 6 su bardağı)
1 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Tuz (2 şeker kaşığı kullandım)
1 su bardağı süt veya süt kreması


Kremalı Kabak Çorbası Tarifi'nin Yapılışı
Ilk önce balkabagimizin kabugunu soyup, içinin cekirdek kismini cikarip kücük küpler halinde doğruyoruz. Sonra bir tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp, yemeklik doğranmış soğani ve sarimsagi da katıp 1-2 dakika kavuruyoruz. Daha sonra doğradığımız balkabaklarini da ekleyip 1-2 dk daha kavuruyoruz. Tenceremize en son suyu ilave edip, tencerenin kapagini kapatiyoruz ve 10 dk kadar kaynamaya birakiyoruz. 10 dk sonunda sütümüzü ve tuzumuzu da kaynayan kabaklarin üzerine ilave ediyoruz. Tencerenin kapagini tekrar kapatıp, kabaklar yumusayincaya kadar, yaklasik 10 dk daha kaynamaya birakiyoruz. Süre sonunda çorbamizi blendirdan geciriyoruz. Baharatlarini da ilave edip bir tasim daha kaynatiyoruz.
Corbamiz servise hazırdir, afiyet olsun :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder