Semirayin Lezzet Gemisi

16 Ekim 2014 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU BRÜKSEL MUHALLEBİSİ


Muhallebisi için;
1 kg süt
3 Türk kahve fincanı şeker
2 Türk kahve fincanı un
1 vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

Çikolata sosu için;
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı şeker
1, 5 Türk fincanı süt
1 paket beyaz sütlü çikolata


Çikolata Soslu Brüksel Muhallebisi Tarifi'nin Yapılışı
Bir tencereye sütü, şekeri, unu alıp pütür kalmayacak şekilde çırpıyoruz. Ocağın altını yakıp, muhallebi göz göz olana kadar, karıştırarak pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi mikserle 10 dk çırpıyoruz. Ardından küçük bir tencerede sosu hazırlıyoruz. Sos malzemelerini küçük tencereye koyup çırpıyoruz ve göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi koyacağımız kaplara muhallebimizden 1’er kepçe koyup, ardından üzerlerine 2 kaşık çikolata sosu döküp, kaşığın tersiyle hafif yayıyoruz. Her birinin üzerine rendenin ince tarafında rendelediğimiz beyaz çikolatamızdan 2’şer çay kaşığı hafif tepe olacak şekilde koyuyoruz. Buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz, afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder