Semirayin Lezzet Gemisi

15 Ekim 2014 Çarşamba

SÜSLÜ PASTA


Kek için;
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kasigi süt
2 yemek kaşığı dolusu kakao

İçi için;
2 tane muz

Kreması için;
500 ml süt
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
1 küçük kahve fincanı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti

Üzeri için;
1-2 paket kıyılmış sütlü çikolata


Süslü Pasta Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
Bir tencereye sütü, şekeri, unu ve vanilyayı alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim. Kaynadıktan 2 dakika sonra altını kapatıp, tereyağını da koyalım. Karıştırıp soğumaya bırakalım (arada bir karıştıralım, kabuk bağlamasın).

Ayrı bir kaba yumurtayla şekeri alıp, krema kıvamına gelene kadar 10 dakika elektrikli mikserle çırpalım. Yağını, yarim bardak sütü, vanilyasını, un ve kabartma tozunu da atıp homojen olana kadar çırpalım. Yağlanmış orta boy bir borcama veya tepsiye hamurun yarısını dökelim. Kalan yarısına kakao ve 2 kaşık sütü de ekleyip karıştıralım ve beyaz hamurun üstüne çizgiler halinde dökelim.

Isıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Keki soğumaya bırakalım. Yarım bardak soğuk süte krem şantimizi koyup katılaşana kadar çırpalım. Sonra soğuyan muhallebiyi de içine ekleyip iyice çırpalım. Soğuyan kekimize, verev şeklinde kestiğimiz muzlarımızı yerleştirelim ve üzerine kremamızı güzelce yayalım. En üstüne de kıydığımız sütlü çikolataları serpelim. En az 4-5 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder