Semirayin Lezzet Gemisi

20 Ekim 2014 Pazartesi

BİSKÜVİ TADINDA KURABİYELER





Bu kurabiyeleri yapmadan önce, aklimda bir iki soru isareti vardi acikcasi  ama yaptiktan sonra inanin fikrim son derece degisti diyebilirim :) Bildigimiz hazir bisküvilerin kivaminda ve tadi enfes.Hatta durdukca lezzetlenen cinslerden :) Kurabiyeler agzi kapali,hava almayan bir kutuda,rahatlikla 7-10 gün ,hatta daha da fazla saklanabilir.Gün gectikce tadinda,kivaminda, lezzet artisi olduguna sizde kanaat getireceksiniz.Benim favorim ,damak zevkime en uygun olani ise (bir hindistan cevizi asigi olarak) kurabiyelerin hindistan cevizine bulanmis hali :) Gelilim tarifine..

Hamur icin;
125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
1 paket vanilya
yarim paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 – 3,5 su bardağı)
Sütlü cikolata(benmari usulü eritilmis)

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker, vanilya yoğurma kabına alınarak yavaş un ilavesi ve kabartma tozuyla birlikte kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Ele yapışmayacak bir kıvam aldığında ,yoğurma işlemi bırakılır. Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlanıp, üzerlerine hafif bastırılarak, fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.


 Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde 20 dk pişirilir. 


Soğuyan kurabiyeler önce benmari usulü eritilmiş çikolataya, sonrada hindistan cevizi, fındık kırığı, fıstık vs bulanır. Çikolatası donunca servis edilir.














2 yorum:

  1. elinize sağlık.denedim.enfes oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet şeker olsun,begenmenize sevindim :)
      Sevgiler..

      Sil