Semirayin Lezzet Gemisi

9 Kasım 2014 Pazar

BROWNİE CHEESECAKE





Cheesecake ve Brownie ikisi bir arada :) Ne kadar lezzetli oldugunu söylememe gerek var mi bilemiyorum , cünkü görüntü herseyi belli ediyor :)

Brownie için;
2 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yarım su bardağı yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı dolusu bitter kakao
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 tatlı kaşığı dolusu kabartma tozu

Cheesecake için;
Suyu süzülmüş 500 gr labne peyniri
1,5 su bardağı süt kreması
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
2 adet yumurta
1 veya 2 paket vanilya

Brownie Cheesecake Tarifi'nin Yapılışı
İlk önce brownieyi hazırlıyoruz. 2 yumurta ve şekeri 10 dk krem kıvamına gelene kadar elektrikli mikserle çırpıyoruz. Ardından tereyağını da atıp çırpmaya devam ediyoruz. Sütü katıp biraz çırpıp, sırasıyla kakao, un ve kabartma tozunu da katıp homojenleşene kadar işlemimize devam ediyoruz. Sonra kek hamurunu yağladığımız kelepçeli kalıba (ben 28 cm lik kalıp kullandım) veya çok büyük olmayan bir tepsiye, borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişmeye bırakıyoruz. Alt tabanı pişerken bizde chessecakeki hazırlıyoruz.
Bir kaba suyu süzülmüş labneyi, kremayı, yumurtaları, nişastayı, şekeri ve de vanilyayı ekleyip çok iyi çırpıyoruz. 10 dk sonra kekimizi fırından çıkarıp labneli karışımı yavaşça kekin üzerine boşaltıyoruz. Tekrardan fırına koyup 15 dk daha pişiriyoruz. 15 dk sonunda chessecakekimizi fırından alıyoruz. Sıcaklığı oda ısısına geldiğinde en az 5-6 saat ,mümkünse 1 gece dolapta bekletiyoruz. (fırından çıkardığımız chessecakekimiz ilk başta katılaşmamış sıvı kıvamda görünebilir ama telaşa kapılmayın durdukça sertleşecek ve kıvamını bulacak) Afiyet olsun:)


7 yorum:

  1. keşke blogunuzda takip et linki olsa sizi takibe alsak

    YanıtlaSil
  2. blog aleminde daha cok yeni oldugum icin tam olarak kavramis degilim bu sistemi.. hangisini kastettiginizi de inanin tam olarak anlayamadim, ama arastirip eklemeye calisicagim bloga :)
    verdiginiz bu yararli bilgi icin cok tesekkür ediyorum sevgili Cafe Mercimek :)

    YanıtlaSil
  3. kastettiginiz gadgeti saniyorum ekledim sevgili Cafe Mercimek,tesekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Labne peyniri yerine Quark kullansam olur mu?
    Ya da siz ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  5. evet olur tabiki :) Almanyada yasadigim icin bende Quarkla yapmistim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Cevabiniz için tesekkür ederim.Acaba yaptiktan sonra bir kismini buzlukta saklasak olur mu?

    YanıtlaSil
  7. rica ederim :) buzlukta da rahatlikla saklayabilirsiniz :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil