Semirayin Lezzet Gemisi

1 Kasım 2014 Cumartesi

EV YAPIMI LAHMACUN YAPILIŞI





Gecenlerde kizim, televizyonda bir yemek programini izlerken lahmacun gördü ve dayanamadi,  hemen istedi :) Cünkü lahmacun vazgecemedigi lezzetlerden birtanesi :) Ve ben tabi hic durur muyum ? :) Hemen sivadim kollari ve ise giristim.Sonucta mi ? sonucta  harika,hazirlarini aratmayan bir lahmacun cikti ortaya.Yanina da ev yapimi mis  gibi köpürtülmüs ayran,oohhhh :)
Bu lezzetli mi lezzetli lahmacunun malzemeleri söyle;

Hamur için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant veya yaş maya
700 gr un (yaklaşık 6-6,5 su bardağı)

Sosu için;
400 gr orta yağılı dana kıyma
3 adet büyük çarliston biber (çok ince kıyılmış)
2 adet soğan (çok ince kıyılmış)
2 avuç dolusu maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 Türk fincanı sıvı yağ
2 adet kabukları soyulup, rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
2-3 diş sarımsak (rendenin ince tarafında rendelenmiş)
2 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı vegeta
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hamur icin ilik su,süt ve sekeri yogurma kabina aliyoruz.Ardindan mayayi da ilave ederek,mayanin erimesi icin 5-10 dakika bekletiyoruz.Yag,tuz ve yavas un ilavesiyle,hamuru yumusak olmayacak ve ele yapismayacak sekilde yoguruyoruz.Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya birakiyoruz.


Hamur mayalanirken bizde ayri bir  kapta lahmacunun kiymali harcini hazirliyoruz.Kiymamizin üzerine,cok ince kiydigimiz sogan,biber ve sarimsagi ekliyoruz.Ayri bir kaba domatesi rendeliyoruz ve üzerine 2 yemek kasigi biber salcamizi ilave edip,cok iyi bir sekilde karistiriyoruz.Ve bu sosu da kiymali harcimizin üzerine bosaltiyoruz.En son yagini,baharatlarini ve tuzunu ilave edip,cok iyi yoguruyoruz.


Hamur mayalandiktan sonra, avuc ici kadar bezelere ayiriyoruz.Bezelerin altina,üzerine un serperek, incecik aciyoruz.Üzerine 2 kasik kadar kiymali harci yayiyoruz ve isitilmis 200 derece firinda yaklasik 5-6 dakika pisiriyoruz.Yada yanmaz tava veya pizza tavasinda,üzerine kapak örterek 5 dakika kadar pisiriyoruz.Simdiden afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder