Semirayin Lezzet Gemisi

13 Kasım 2014 Perşembe

BADEMLİ ÇİKOLATA PASTASI





Bugün, hem pasta hemde kek denebilecek cok farkli bir tarifimle yeniden aranizdayim.Birgün otururken insanin cani söyle cikolatali birseyler cekerse,ortaya dogaclama olarak bu pasta cikar iste :) Bademli,cikolata kremali bir pasta..Hem farkli hem lezzetli :)

Malzemeler:
3 orta büyüklükte yumurta
175 gr şeker ( yaklaşık 1 su bardağı )
125 gr tereyağı (eritilmiş-ılınmış)
110 gr un (yaklaşık 1 su bardağı)
160 gr çekilip un haline getirilmiş kabuklu badem (Mandeln gemahlen) (yaklaşık 2 su bardağı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Aradaki ganaj için;
200 gr bitter çikolata
1 kutu süt kreması-çiğ krema (Schlagsahne) (200 gr)
2 yemek kaşığı nutella

Üzeri için;
200 gr çikolatalı glazür veya benmari usulü eritilmiş 200 gr çikolata
istenirse süslemek için yaklaşık 50 gr kadar eritilmiş beyaz sütlü çikolata
bir kaç tane bütün badem (Mandeln)

Bademli Çikolata Pastası Tarifi'nin Yapılışı
İlk önce krema küçük bir tencereye konarak ocağa yerleştirilir ve ocağın altı yakılarak, kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Kaynama noktasına gelen krema ocaktan alınır. İçerisine küçük parçalara ayrılan bitter çikolatalar da ilave edilerek, çikolatalar eriyene kadar karıştırılır. Çikolatalar kremanın içerisinde tamamen eridikten sonra 2 kaşık nutella da içerisine ilave edilir ve pürüzsüz olana kadar tekrar çırpılır. Sos küçük derin bir kaseye boşaltılarak, soğuyup katılaşması için buzdolabına kaldırılır. 


 Daha sonra fırın 175 dereceye ayarlanıp, ısınmaya bırakılır. Fırın ısınırken, bir kaba yumurtalar ve şeker koyulur.
Elektrikli mikserle yaklaşık 10 dk beyaz krema haline gelene kadar, en yüksek devirde çırpılır. İçerisine vanilya ve eritilip, ılınmış tereyağı da ilave edilerek tekrar çırpılır. En son un, çekilmiş badem ve kabartma tozu da eklenip, bir kez daha homojen olana kadar çırpılır ve yağlanmış, orta büyüklükte herhangi bir kek kalıbına boşaltılır. Kek hamuru ısınmış olan fırına verilir. Fırının kapağı ilk 20-25 dk hiç açılmadan, yaklaşık 30 dk pişirilir. (Kekin pişip pişmediğini içerisine bir kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş, hamurlu çıkarsa henüz pişmemiş anlamına gelir) Fırından çıkarılan kekin üzeri, 15 dk hiç hava almayacak şekilde örtülür veya jelatin kağıdıyla kapatılır. 15 dk sonunda kek bir bıçakla dikkatlice 3 parçaya kesilir. Aralarına katılaşıp, sürülebilecek hale gelen çikolata kremasından eşit miktarda sürülür. En üst parça da kapatıldıktan sonra, dışı eritilmiş çikolata glazür veya benmari usulü eritilmiş çikolata ile tamamen kaplanır. Üzerine bütün bademler dizilip. Bir çatal yardımıyla eritilen beyaz sütlü çikolatadan gezdirilir. Üst süsleme için dilediğiniz şekilde hareket edebilirsiniz :) Ben süslememi badem ve çikolatadan yana kullandım :) Üst çikolatası donunca, dilimlenerek afiyetle yenilir :)








2 yorum:

  1. Harika pastalarınız. Hangisini desem hepsi güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, eksik olmayın 😊
    Sevgiler...

    YanıtlaSil