Semirayin Lezzet Gemisi

12 Şubat 2015 Perşembe

BİSKÜVİLİ SOĞUK PASTA





Yeniden merhaba...Uzun zamandır çok yogun olmam dolayısıyla bloga yeni birseyler koyamadım malesef .Bugün itibariyle de yaşadığım eyalette  karnaval nedeniyle okullar 10 gün kadar tatile girdi.Bizde bunu fırsat bilip değerlendirmek adına, ailecek küçük bir tatil yapmaya karar verdik.Bundan dolayı yaklaşık 1-1,5 hafta kadar yine blogdan uzak kalıcam gibi görünüyor.Tatile çıkmadan önce son tarifimi de (saatin bir hayli gec olmasına rağmen) sizlerle paylaşmak istedim.. Tatilden dönüşte sizleri çok farklı ve lezzetli bir tarif daha bekliyor, bilginize sunarım :) Geldiğimde tekrardan burada olucagım inşallah..
Evet, şimdi gelelim pastamızı :)  Görselligi ve tadıyla yiyenleri kendine mest ettiren enfes bir pasta ! Hatta pasta demiyelimde içi ve dışı çikolata haznesiyle kaplı, çıtır çıtır bisküvileri agiza gelen değişik bir lezzet !  Haydi bu nefis pasta nasıl yapılıyormuş bir bakalım :)

Malzemeler:
20-24 adet petibör bisküvi (Butterkekse)
100 gr bitter çikolata (Zartbitter-Schokolade)(doğranmış)
250 gr sütlü çikolata (Vollmilch-Kuvertüre)(doğranmış)
175 gr Hindistan cevizi yağı (kati halde olani)(Kokosfett-Palmin ,doğranmış)
Bulmasi imkansizsa yerine ayni ölcüde margarin veya tuzsuz tereyagi da kullanilabilir
2 adet orta boy taze yumurta
2 yemek kaşığı kakao
75 gr pudra şekeri (yarım su bardağından az fazla)
2 yemek kaşığı süt
22-25 cm ebatlarında uzun kek kalıbı

Süslemek için;
kakao
fıstık

Yapılışı:
Öncelikle kek kalıbımızın içine streç film yerleştiriyoruz ve kenarda hazır olarak bekletiyoruz. Bir tencereye az su koyup kaynatıyoruz. Üzerine daha ufak, başka bir tencere oturtup çikolatalar ve yağı da içine alıyoruz. Arasıra karıştırarak, çikolata ve yağın erimesini sağlıyoruz. (içine su sıçratmadan)
Çikolatalar ve yağ benmari usulü erirken, bir kapta yumurta, kakao, pudra şekeri ve sütü homojen olana kadar çırpıyoruz. Eriyen sıcak çikolata-yağ karışımını, yavaşça yumurta-kakao karışımına boşaltıp, mikserle koyu bir krema olana kadar hızlıca çırpıyoruz. Sonra kenarda bekleyen kalıbımıza biraz kremadan boşaltıp kaşıkla düzeltiyoruz, üzerine 4 adet yan yana gelecek şekilde bisküvi diziyoruz. (25 cm’lik kalıp için 4 tane yeterli geliyor) Bisküvilerin üzerine tekrar 3-4 kaşık krema ve tekrar 4 bisküvi yan yana diziyoruz. Bu işlemi kremamız bitene kadar devam ettiriyoruz. En son kata tekrar krema sürüp, üzerine kalıbın kenarlarından sarkan streç filmi kapayıp, bir gece buzdolabında bekletiyoruz. (buzluk kısımda değil)
Ertesi gün kalıbı servis edeceğimiz kaba ters çevirip, üzerindeki streç filmi kaldırıyoruz ve üzerine kakao eleyip, yeşil fıstık serpiyoruz. Dilim dilim kesip servis ediyoruz.
Bu pastayı Alman bir yemek sitesinden alıp denedim ve çok memnun kaldım. Hem görsellik olarak hem de lezzet açısından bizden tam not aldı ve burada da paylaşmak istedim :) umarım sizler de memnun kalırsınız :)
NOT: ( aradaki bisküviler kesinlikle yumuşamayıp, kıyır kalıyorlar. Pastanın özelliği de bisküvilerin kıyır kalması :) )
Afiyet olsun.




6 yorum:

  1. Cok güzel bir tarif.Denedim ve gercekten bisküviler hic yumusamiyor.Yiyenler cok begendiler ve tarifini alip onlarda yaptilar.Böyle degisik ve güzel tarifleri bizlere tanittiginiz icin tesekkür ederim.Sabirsizlikla yeni tarifinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık pasta çok güzel görünüyor bloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim

    YanıtlaSil
  3. merhabalar, acaba mohnkuchen ve bienenstich tariflerini de eklemeyi düşünüyor musunuz?

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor tatlım başarılar dilerim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. off gordugum en guzel biskuvili pasta.. bukadar muhtesem tariflerin muhtesem bırde blogu olmalı bana buyrun lutfen @gul_tasarimm

    YanıtlaSil
  6. Elinize saglik blogunuzun şahane bir web sitesine donusmesini isterseniz lutfen bize buyrun ayrica nlogunuzdan nasil kazanc saglarsiniz ogretiyoruz http://gultasarim.blogspot.com

    YanıtlaSil