Semirayin Lezzet Gemisi

1 Şubat 2015 Pazar

PATATESLİ TAZE FASÜLYE YEMEĞİ





Merhabalar; bugün yeni tarifimle tekrar burdayım.Tadına doyum olmayan, bol patatesli bir taze fasülye yemeği var sırada.Çocuklar için de çok besleyici, harika bir ana öğün .Buyurun hemen bu nefis yemeğin tarifine geçelim :)

Malzemeler:
500 gr taze fasülye
4-5 adet orta boy patates (iri küpler halinde doğranmış)
1 yemek kasığı dolusu domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet büyük soğan
yarım çay bardağı kadar sıvıyağ

Yapılışı:
Öncelikle temizleyip,böldüğümüz ve bol suda yıkadığımız fasülyelerimizi tenceremize alalım.Üzerine doğramış olduğumuz patatesleri,soğanı,salca,tuz ve en son siviyagi da ekleyip ocağın altini yakalım ve tencerenin kapağını kapatalım.10 dk kadar arada karıştırarak kavuralım.Sonra tencereye, fasülyelerin hizasında kaynar su ekleyip kavurma islemine devam edelim.Suyunu çektikçe 2-3 sefer daha üzerine su ekleyip ayni islemi yapalım, yani az suyla birlikte fasülyeleri kavurmuş olalım..En son  üzerini 2-3 parmak gececek kadar  kaynar su koyup, fasülyeler iyice yumuşayana kadar pişirelim.Yarim saat kadar tencerenin ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder