Semirayin Lezzet Gemisi

5 Şubat 2015 Perşembe

ORMAN MEYVELİ PASTA





Bugün yine müthiş bir pasta tarifim var! Icinde orman meyveleri,beyaz çikolata ve badem barındıran çok lezzetli bir pasta..Kreması o kadar lezzetli ki cuplara doldurulup kasık kasık bile yenilebilir.Biz ailece severek yedik, umarım sizlerde beğenirsiniz :)

Malzemeler:
Kreması için ;
500 ml süt
80 gr şeker (1 türk kahve fincanı dolusu)
60 gr nişasta (yarım su bardağından az fazla )
70 gr kokosfett - Palmin (katı hindistan cevizi yağı ) veya tereyağı veya da margarin (3 yemek kaşığı)
1 çay bardağı dondurulmuş karışık orman meyveleri (blendırda püre haline getirilmiş)
1 yemek kaşığı şeker(püre haline getirilirken meyvelere eklemek için)
1 poşet toz kremsanti
1 paket vanilya

Pandispanyası için;
2 yumurta (sarısıyla akı ayrılacak )
2 kaşık soğuk su 
78 gr şeker (yarım su bardağı ) 
75 gr un (yarım su bardağından 1 parmak fazla)
1 tatlı kaşığı silme kabartma tozu

Üzeri icin;
125 gr beyaz çikolata 
 100 gr süt kreması ( yarım su bardağı )
badem kırığı
Pandispanyanin arasi icin ;
 yemek kaşığı kırmızı meyve reçeli 3-4 (ben frambuaz kullandım)
1avuç orman meyvesi (ben dondurulmuş kullandım)
Yapılışı: 
Krema için süt,nişasta ve şeker tencereye alınarak katılaşana kadar pişirilir.Ocaktan alınıp vanilyası ve yağı eklenip iyice karıştırılır.Sonra püre haline getirilmiş orman meyveleri eklenip tekrar çırpılır.En son kremsanti tozu eklenerek iyice çırpılır ve kenara alınır.Pandispanya için yumurta aklarına soğuk su ilave edilerek katılaşana kadar çırpılır.Ayrı bir kapta da yumurta sarıları sekerle birlikte yaklaşık 6-7 dk beyaz krema olana kadar çırpılır.Üzerine çırpılmış yumurta akları eklenir ve bir spatula yardımıyla aklar söndürülmeden aşağıdan yukarıya doğru karıştırılır.En son üzerine kabartma tozu ve un elenerek spatulayla yavaşça,homojen olana kadar karıştırılır.Hamur 18 cmlik kelepceli kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış 175 derece normal-150 derece havalandırmalı fırında yaklaşık 30 dk kadar kontrollü bir şekilde pişirilir.(Pişip pişmediğini kürdanla test edebilirsiniz) Pişirilen krema pastanın arasına konulmadan önce birkez mikserle iyice çırpılır.Pandispanya ikiye bölünür.İlk kata 3-4 kaşık reçel sürülür.Üzerine kremanın yarısı yayılır ve üzerine de eşit şekilde meyveler serpilir.Pandispanyanın 
ikinci kapağı kapatılır ve kalan kremayla pastanın heryeri sıvanır.
Ben pastanın her yerine kabuksuz badem kırıkları serpistirdim, çok yakıştı.Üzerine de ısıttığım kremaya çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırdım ve sertleşene kadar soğuttum.Bir sıkma torbasına veya poşete bu beyaz ganajı doldurup ucunu kesin ve pastanın üzerini bu ganajla süsleyin.En son çikolataların üzerine vişneler yerleştirin ve 1 gece buzdolabında bekletin..




9 yorum:

  1. Ellerinize sağlık enfes görünüyor. Beyaz çikolatalı pastalar her daim ilk tercihim! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Yabanmersini :) Bu pastanın özellikle ara kreması muhteşem oldu ve beyaz çikolatayla uyumu da bir harika! :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim sevgili Yabanmersini :) Bu pastanın özellikle ara kreması muhteşem oldu ve beyaz çikolatayla uyumu da bir harika! :)

      Sil
  2. Ellerinize ve emeğinize sağlik çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Selamun Aleykum. Semiray Hanim nasilsiniz? Uzun süredir sesiniz cikmayinca sizi merak ettim.Umarim iyisinizdir.

      Sil
    3. A.s iyiyim çok şükür , fakat bu aralar çok yoğun olduğum için blogla pek ilgilenemedim :) bugün itibariyle yaşadığım eyalette de okullar kapandı ve küçük bir tatile çıkacağız insallah..bir 10 gün daha uzak kalabilir :)
      Selametle, Allah'a emanet olun...

      Sil
    4. Sizin adiniza sevindim.Sizde Allah'a emanet olun.Yolunuz açık olsun.

      Sil