Semirayin Lezzet Gemisi

10 Aralık 2014 Çarşamba

ÇOK ISLAK FINDIKLI BROWNİE





Herkeze yeniden merhaba...Uzun zamandır cesitli nedenlerden dolayı blogumdan ayrı kalarak  tarif yükleyemedim.Ama yine  yeniden nefis bir Brownie tarifiyle buradayım!! Haydi gecelim bu nefis Brownienin tarifine :)

Malzemeler:

5 yumurta
1, 5 su bardağı şeker (kullandığım bardak 180 ml)
1 vanilya
1 tatlı kaşığı dolu kabartma tozu
200 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin (ben tereyağı tercih ettim )
400 gr ince çekilmiş fındık tozu (5, 5 su bardağına yakın) (kullandığım su bardağına göre !)
150 gr sütsüz bitter çikolata

Yapılışı:

İlk önce fırını 175 dereceye getiriyoruz. Fırına dayanıklı küçük bir kabın içine çikolatalarımızı kırıp erimesi için fırına koyuyoruz. Bizde bu arada 5 yumurta, şeker ve vanilyayı 10 dk boyunca elektrikli mikserle, koyu krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından yumuşamış tereyağını da koyup özleşene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Sonra fındık tozuyla, kabartma tozunu karıştırarak yavaş yavaş ilave edip, çırpmaya devam ediyoruz. (hamur biraz koyu kıvamlı oluyor) En son erimiş olan çikolatayı da ekleyip, son bir kez daha çırpıp, çırpma işlemine son veriyoruz. 26 cm’lik kelepçeli kalıbın altına fırın kağıdı sıkıştırıp, hamuru döküyoruz. Isınmış olan 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişiriyoruz. (Pişip pişmediğine, keke bir kürdan batırıp çıkararak kontrol edebilirsiniz. Benim kekimin pişmesi tam 35 dk sürdü. ) Keki fırından çıkarttıktan sonra, kelepçesini açmadan hemen üzerini jelatin kağıdıyla hiç hava almayacak şekilde kapatıyoruz ve 20 dk dinlendiriyoruz. 20 dk sonra jelatin kağıdını çıkarıp, oda ısısına geldiğinde dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder