Semirayin Lezzet Gemisi

5 Ocak 2015 Pazartesi

VANİLYA VE ÇİKOLATALI ALMAN PUDİNGİ





Merhabalar, bugün yine çok leziz bir tarifim var.Yapımı oldukça basit, lezzeti de bir hayli güzel :) Tarif Alman mutfağına ait. Görüntü olarak bildiğimiz Pudinglere benziyor ama kıvam ve tad olarak daha yoğun ve çok daha güzel.Bu tarifi muhakkak denemenizi öneririm :)

Malzemeler;
500 ml süt
1 tane vanilya çubuğu veya 1 paket vanilya şekeri
70 gr şeker (yarım su bardağı)
30 gr nişasta (yarım su bardağından 1 parmak az)
3 yumurta sarısı
75 gr bitter çikolata

Süslemek için;
Antep fıstığı

Yapılışı;
Sütümüzü tencereye koyup, (eğer vanilya çubuğu kullanacaksak) üzerine ikiye böldüğümüz vanilya çubuğunun özünü sıyırıp sütümüze ilave ediyoruz. Sütümüzü kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz ve ocağın altını kapatıp bir kenarda bekletiyoruz. Bu arada 3 yumurtanın sarısını ve şekeri beyaz krema olana kadar bir kapta iyice çırpıyoruz. Üzerine nişastayı da ilave edip tekrar çırpıyoruz. Sıcak sütten 1 kepçe alıp, yumurtalı karışıma yavaşça ilave ediyoruz ve tekrar hızlıca çırpıyoruz. Ardından bu karışımı, tenceredeki sıcak sütün içine boşaltıp, ocağın altını yakıyoruz ve kaynayıp göz göz olana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan yaklaşık 1-2 dk sonra ocaktan alıyoruz ve (eğer normal vanilya kullanacaksak) vanilyamızı da pişen pudingimizin içine dahil ediyoruz. Kaselerimize vanilyalı pudingimizin yarısını boşaltıyoruz. Kalan pudinge çikolataları atıp tekrar ocağa alıyoruz ve çikolatalar eriyene kadar hızlıca çırpıyoruz. Çikolatalı kısmı da vanilyalı pudinglerin üzerlerine paylaştırıyoruz. Üzerlerini antep fıstığıyla süsleyip, dolaba kaldırıyoruz. 1-2 saat sonra soğuk pudinglerimiz servise hazırdır. Türk pudinglerinden çok daha farklı ve kıvamlı bir puding. Kesinlikle yumurta kokusu olmuyor ! :) Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder