14 Ekim 2014 Salı

YUMUŞACIK KARNIYARIK POĞAÇA TARİFİ


Hamur malzemeleri;
1 adet yumurta
Yarım paket 125 gr tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 

İç malzemesi;
200 gr beyaz peynir
2 adet yeşil biber veya çarliston (küçük doğranmış)
1 adet domates (çekirdekleri çıkartılmış ve küçük doğranmış

Üzeri için;
1 yumurta sarisi


Yumuşacık Karnıyarık Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
Yumurta, tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı yoğurma kabına alıp, üzerine un, kabartma tozu ve tuzu da ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan, yumurtadan biraz büyük olacak şekilde koparıp yuvarlıyoruz. Avucumuzun içinde hafif bastırıp 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyarak, hamuru iki kenarından sıkıca kapatıyoruz. Tam ortasını hafif açık bırakıyoruz. Poğaçalarımızı fırın tepsimize dizip, kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz. Tam ortalarına da çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Kıyır kıyır poğaçalarımız servise hazırdır. Afiyet olsun:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder